Benelli Week 2019: 16 - 22 september

Aanstaande 16 tot en met 22 september wordt de traditionele ‘’Benelli Week’’ georganiseerd in Pesaro. Het evenement is voor alle liefhebbers van motorfietsen en wordt georganiseerd door Benelli QJ in samenwerking met het Benelli museum & Motoclub Tonino Benelli.

Dit jaar staat het evenement in teken van diverse mijlpalen. Zo is het 50 jaar geleden dat Kel Carruthers wereldkampioen werd op de Benelli 250 4-cilinder in 1969. Daarnaast is het 80 jaar geleden dat de Engelsman Ted Mellors zegevierde tijdens de ‘’Isle of Man TT’’ op de Benelli 250 in 1939. Tenslotte viert het Benelli Museum, de trots van Pesaro, haar 30-jarig bestaan.

Tijdens de ‘’Benelli Week’’ worden er motorritten georganiseerd langs de volgende prachtige Italiaanse steden: Pesaro, Urbino, Tavullia, Novilara, Candelara en Gradara. Naast de motorritten worden er ook rondleidingen & evenementen georganiseerd in het Benelli Museum.

Zaterdag 21 september is er een motorrit die leidt naar de dorpen Cesane en Fossombrone om uiteindelijk de dag af te sluiten in het Benelli Museum. Zondag 22 september wordt de traditionele ‘’Benelli Day’’ georganiseerd die bestaat uit een klassieke rit met historische motorfietsen.

Het volledige programma vind je op www.officinebenelli.it